1977 Eget postvæsen

1975. 30 januar udkom den første frimærkeserie med motiver fra Færøerne. Frimærkerne i en serie på 14 frimærker blev fremstillet af det danske postvæsen, og serien var tiltænkt at skulle være danske frimærker med Færø motiver. Der blev do sent i forløbet givet tilladelse til at notere navnet “Føroyar” på frimærkerne.

1976. 1. april. Udkom en ny serie med 3 frimærker ligeledes fremstillet af det danske postvæsen.
Færøerne havde selvstyre og valgte selv at overtage deres eget tele og post, efter de af kendte frimærkehandlere Eric Wowern og Jørgen Junior (fremskridtpartiet) næsten havde garanteret at det ville blive en overskudsforretning.
Det Færøske postvæsen blev grundlagt samme dag, og fik overdraget det  dansk fremstillede  frimærkesæt.  Der var nu i alt udgivet 17 danske frimærker.

1976. I forbindelse med Hafnia Udstillingen i Bellacentret fik Wowern fremstillet en præsentationsmappe med de to første frimærke sæt i fra 1975 og 1976.
Denne mappe er efterfølgende blevet medtaget som Færøernes 1. årsmappe.

Eric Wowern stod efterfølgende for frimærkefremstillingen og salget til samlerne.

1977. 28. april. Færøernes postvæsens udgav deres først fremstillede frimærkeserie med færøske fiskefartøjer AFA nr. 18-21.

Læs artikel på denne hjemmeside under Frimærkesamleren “Færøernes vej mod egne frimærker”.

2023. 10. august. Færøerne udgiver deres Frimærke nr. 1.000, og skriver følgende.

Frimærke nr. 1.000

Frimærket er nationens spejl. Et indblik i landets sjæl, udseende, historie, flora, fauna og folkeliv.

I dag, den 10. august 2023 udgiver Posta Færøerne frimærke nr. 1.000, og det skal fejres. Frimærket bliver lanceret på udstillingen Great American Stamp Show (GASS) 2023 i Cleveland, USA.

Den anerkendte færøske kunstner Edward Fuglø har designet det flotte miniark, som illustrerer en varde. Edward Fuglø har designet et stort antal færøske frimærker, og derfor faldt valget på ham til at designe vores frimærke nr. 1.000.

Miniarket forestiller en varde i udmarken en sommeraften. Der er sommerstemning, og varden er omringet af sæsonens planter, fugle og dyreliv. De overnaturlige væsener, huldren og nøkken, er ligeledes en del af billedet.

Den anerkendte norsk-svenske kunstner og gravør Martin Mörck har graveret varden, som bliver trykt i en kombination af ståltryk og offset. Derudover er der brugt specielle effekter så som sand og soft-touch samt neon orange.

En varde kan have forskellige symbolske betydninger – den kan være både vejviser og pejlemærke. Frimærke nr. 1.000 kan ses som en varde på Postas talrige udgivelser siden 1975, da de første færøske frimærker blev udgivet.

2023 Motiv fangsten bæres hjem.